Det ble en durabelig kamp den siste runden mellom Diggins og to norske løpere. Den amerikanske løperen var derimot ustoppelig i spurten og slo Weng med 0,9 sekunder, mens Kalvå var i mål like etter.

Diggins skaffet seg 30 bonuspoeng i de to innlagte spurtene og avgjorde verdenscupen underveis i løypa. Da gjaldt det bare å fullføre, og det gjorde hun med stil.

Til slutt skilte det 175 poeng til den svenske toeren Linn Svahn.

På gråten

For første gang på 20 år ble det en sesong uten en eneste norsk seier i et distanserenn, men Weng og Kalvå kjempet tappert.

– Det er nesten så jeg begynner å grine. Man prøver jo hele tiden å gjøre så godt man kan. Vi hadde kjempeski, og det kostet ingenting underveis. Det var moro å se at alt er mulig. Nå hadde jeg sett at sesongen ikke var ferdig, og denne gangen fikk vi vist dem, sa Heidi Weng til Viaplay.

BUL-løperen har hatt både oppturer og nedturer denne sesongen. Hun etterlyser flere skøyterenn.

– Den har gått litt opp og ned. Skøytingen har vært bra, og det skulle vært flere renn i skøyting.

Ville dra hjem

Kalvå havnet på en 40.-plass i lørdagens klassiske 10 kilometer. Hun hadde da lyst til å finne raskeste veien hjemover.

– Det satt fryktelig langt inne. Jeg hadde lyst til å reise hjem i går, men jeg hadde så utrolig bra ski. Deilig å få med denne på slutten, sa Kalvå og oppsummerte sesongen sin slik:

– Det har vært utrolig tøft. Vi har prøvd og prøvd å finne formen. Sesongen har vært dritt, men jeg skal ta lærdom av den. Vi er ikke så langt unna. Denne dagen ble skikkelig bra, sa Kalvå.

Astrid Øyre Slind og Frida Karlsson var innblandet i et fall underveis, og begge havnet bakerst i feltet med fem kilometer igjen. Slind endte på åttendeplassen til slutt.

Silje Theodorsen havnet på plassen bak.

Lotta Udnes Weng ble nummer 16, mens Margrethe Bergane tok 24.-plassen. Forrige sesong verdenscupvinner Tiril Udnes Weng tok 41.-plassen.