Tenåring pågrepet etter knivstikking på Grorud i Oslo

En jevnaldrende gutt er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en tenåring ble knivstukket på Grorud i Oslo fredag kveld.

Gutten, som er midt i tenårene. Han er alvorlig skadd, men var bevisst da han ble fraktet til sykehus. Lørdag morgen er tilstanden hans fortsatt alvorlig, ifølge politiet.

– Det er tidlig i etterforskningen, men vi mener å vite hvor åstedet er. Selve hendelsesforløpet er det for tidlig å si noe om, forteller krimleder Stian Holm til NTB lørdag morgen. Han vil ikke gå i detaljer om pågripelsen, men sier at den skjedde i løpet av natten lørdag.

Guterres forferdet etter sykebilangrep

FNs generalsekretær António Guterres sa i natt at han er forferdet etter at Israel i går angrep en ambulanse ved et sykehus på Gazastripen. Israels forsvar (IDF) sier ambulansen ble brukt av Hamas-krigere og at flere Hamas-krigere ble drept i luftangrepet.

Gazastripens Hamas-kontrollerte helsedepartement bestrider opplysningene og sier det dreier seg om sivile ofre. 15 ble drept og 60 såret, ifølge departementet. Opplysningene er ikke verifisert av andre.

Over hundre døde i jordskjelv

Minst 119 personer har mistet livet og minst 100 er skadd i et jordskjelv i det vestlige Nepal. Dødstallet ventes å stige ytterligere, opplyste lokale myndigheter i natt.

Skjelvets episenter ble lokalisert 42 kilometer sør for Jumla i Karnali-provinsen vest i landet og kunne kjennes både i hovedstaden Katmandu 500 kilometer lenger øst og i Indias hovedstad New Delhi 500 kilometer lenger vest.

Kritisk for mann etter utforkjøring i Trøndelag

En mann er sendt til St. Olavs hospital med kritiske skader etter en utforkjøring på Hemnevegen i Orkland kommune i går kveld.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 22.28. Det var tre personer i bilen, men de to andre skal ikke være alvorlig skadd. Det var svært glatt på stedet, uttalte politiet til NTB i natt.

Vinduer knust på Domkirken i Kristiansand

Tre mindre vinduer ble knust på Domkirken i Kristiansand i natt. Døren sto åpen, men ifølge politiet skal ikke noe være stjålet fra kirken. Politiet fikk melding om hendelsen fra vektere klokken 3.53.

– Vi har vært på stedet og undersøkt saken. Døren sto åpen og tre små vinduer er knust. Det fremstår ikke som noe er stjålet fra kirken, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til NTB.

Fotballstjernes bortførte far skal settes fri

Colombias regjering bekrefter at den er i kontakt med geriljagruppen ELN om løslatelse av Liverpool-stjernen Luis Diaz' bortførte far. Innenriksminister Luis Fernando Velasco sier at representanter fra ELN, i forbindelse med gruppens pågående fredsforhandlinger med regjeringen, har sagt «at han skal løslates».

Partene er blitt enige om et trygt område der overrekkelsen skal finne sted, uttalte Velasco. Han har ikke sagt noe om når dette skal skje.