Snart 18 år har gått siden Northug ble den yngste vinneren av et verdenscuprenn individuelt i Falun, 20 år og 61 dager gammel. Trønderens rekord har stått støtt siden, men stortalentet Myhlback har ved flere anledninger uttrykt et klart ønske om å overgå Northugs prestasjon.

– Det kan han klare. Han er den heteste kandidaten til å gjøre det. Det blir spennende å følge med. Det er hvert fall verdig hvis han gjør det, fordi han er så offensiv og uredd. Tida går fort også, men han kan vinne verdenscuprenn allerede neste år om alt klaffer, sier TV 2-ekspert Northug til NTB.

17 år gamle Myhlback har imponert verdenseliten ved flere anledninger det siste året. I mars klinket han blant annet til med en 8.-plass i Vasaloppet, før han tidligere i høst ble nummer tre sammenlagt i Toppidrettsveka.

– Nå har han sagt at han skal satse litt mer allround, og han har nok sikkert lyst til å gå alt som er av skirenn. Han elsker å konkurrere, og det ser vi ved at han går alt. Konkurranser er det han lever og ånder for, og jeg elsker det jeg ser ved han, fortsetter Northug.

Ber landslaget være forsiktig

TV 2-eksperten er imidlertid klar på at apparatet rundt Myhlback må være varsomme med det unge langrennstalentet.

– Han er veldig påskrudd. Men det er også derfor jeg sier at han må passes på, sånn at det ikke bikker over. Da kan en sånn diamant bli ødelagt, men han er sterk og tåler mye trening, så jeg tror det går bra. Han har mange flinke folk rundt seg, og han er hele tiden nysgjerrig og vil løse hvert løp perfekt, forteller Northug.

Trønderen liker mye av det han ser ved den svenske kometen.

– Jeg liker hele fyren Alvar Myhlback. Jeg kjenner meg litt igjen fra da jeg var 17-18 år. Han har en gnist i øynene som indikerer at han har lyst til å bli bedre hver eneste dag. Han må bare bremses, rett og slett.

I et intervju med Expressen tidligere i høst sa Myhlback at han ved flere anledninger har mottatt gode råd og tips fra den norske langrennslegenden.

– Vi prates litt på melding, og vi prates når vi møtes på konkurranser. Det er mange likhetstrekk mellom Alvar 17 og Petter 17. Det er derfor jeg synes det er artig å snakke med han, forklarer Northug.

Medaljekandidat i Granåsen

I 2025 venter VM i Trondheim for langrennseliten. Northug forteller at han er spent på å følge Myhlback på veien dit, og han understreker at svensken kan bli en farlig mann å hanskes med for nordmennene når det skal gjøres opp om medaljer i Granåsen.

– Hvis han unngår å bli overtrent eller skadd kommer han til å bli vanvittig god allerede denne sesongen, og ikke minst inn mot VM i Trondheim. Hvis alt klaffer, kan han være medaljekandidat der. Så sterk er han, slår Northug fast.

Trønderen lot seg imponere av det Myhlback viste i Toppidrettsveka i sommer.

– Han overrasket meg veldig i sommer med den duathlonen i Granåsen. Det han gjorde der var utrolig sterkt. Han blir rett og slett vanskelig å hamles med. Nå blir det litt mer allround-satsing, så jeg gleder meg til å følge med, avslutter Northug.