Hedersprisen Stuan ble tildelt går til personer som har betydd spesielt mye for kombinertsporten. Den bærer navnet Kai Arne Ringen Trophy.

– Kai Arne Ringen var en svært god leder over mange år for kombinert i Norge og betydde også svært mye for idretten vår internasjonalt, sier Stuan.

Sportssjefen ble tatt på senga og slet med å finne de rette ordene da han fikk stående applaus søndag.

– Du blir satt ut når du blir ropt opp slik foran 250-300 kombinertvenner med hele verdenseliten på plass i salen. Det var spennende, moro og litt utfordrende. Dette er en pris som henger høyt og betyr mye, sier Stuan.

Kai Arne Ringen var sentral i utviklingen av norsk og internasjonal kombinertsport i en årrekke. Han kom inn i idretten i 1978 og var blant annet leder av kombinertkomiteen i Norges Skiforbund. Han døde i 2015.

Under søndagens galla ble det blant annet trukket fram at Norge de siste årene har tatt flere nasjoner inn under sine vinger og løftet en utøver som estlandske Kristjan Ilves opp i verdenstoppen.

– Det er like stort for meg at Ilves er på pallen når vi samarbeider så tett som vi gjør, sier Stuan.

Norge har dominert internasjonal kombinertsport voldsomt denne sesongen. På kvinnesiden har Stuans elever nærmest gjort rent bord. Også på herresiden har det blitt seier på seier, med Jarl Magnus Riiber som ledestjernen.

– Det har vært en magisk sesong, der vi har vunnet 34 av 38 konkurranser, men det er veldig mye å jobbe med, sier Stuan om suksessen.

Han vant søndagens kåring foran den tyske kombinertlegenden Hermann Weinbuch.