Etter å ha vunnet både fredagens sprint og lørdagens 10 kilometer kronet Klæbo sesongen med seier på 20 kilometer fristil.

Trønderen har vist sjeldent god form i sesongavslutningen. Søndag måtte konkurrentene i sjuende renn på rad se nordmannen krysse målstreken først.

– Det var en fin måte å avslutte sesongen på. Det var vanskelige forhold, og jeg sjekket ikke oppløpet før jeg gikk. Jeg må passe på ikke bli for nonchalant nå, sa Klæbo til Viaplay.

Amundsen holdt unna i sammendraget i verdenscupen og sikret karrierens første krystallkule. 25-åringen har måttet se forspranget ned til Klæbo krympe for hvert renn i sesonginnspurten.

Nervøs

Amundsen sanket 24 poeng underveis i løpet på de to bonusspurtene, og allerede da var han sikret sammenlagtseieren. I mål endte han som nummer 17.

– Jeg var supernervøs og slet med å konsentrere meg om det jeg skulle gjøre. Det ble et veldig tungt løp, og formen var så der. Jeg måtte virkelig jobbe for de bonuspoengene, og etter det så har jeg nesten ikke muligheten til å være med inn, sa Amundsen til Viaplay.

– Johannes har vært den beste skiløperen de siste helgene, men heldigvis har jeg holdt hele sesongen.

Lørdagens snøvær ble erstattet med solskinn og påskeføre søndag. Tempoet i fronten minnet tidvis også om en påsketur, men det tynnet seg likevel gradvis ut i tetgruppen underveis på de første rundene.

Spurtoppgjør

Iver Tildheim Andersen økte tempoet med rundt tre kilometer igjen til mål. Tetgruppen ble redusert til seks mann, men feltet samlet seg på nytt inn på den siste kilometeren.

Inn mot oppløpet sikret Klæbo seg førsteposisjon. Da det skulle avgjøres, var han som så ofte før, raskest.

Gjøran Tefre leverte en god spurt og ble nummer to. Martin Løwstrøm Nyenget ble tredjemann over målstreken.