Fjorårets verdenscupvinner vant sprinten lørdag og repeterte bragden på fellesstarten søndag. Tarjei Bø tok annenplassen.

– Det var et veldig morsomt løp. Jeg følte meg bedre fysisk i dag en i går. Jeg ventet på en frekk duell med Tarjei på slutten. Jeg prøvde å spare litt mot slutten, men så skjønte jeg at jeg kunne holde luka, så da spadde jeg litt mer på, sa Thingnes Bø til NRK.

Thingnes Bø fikk trøbbel i starten av løpet da han måtte manøvrere seg rundt Endre Strømsheim som gikk i bakken på vei ut av stadion. Fjorårets verdensener havnet langt bak i feltet, men avanserte til fronten da han skjøt fullt hus på første liggende.

– Jeg trodde egentlig at løpet var ødelagt. Det var «Texas» bak der, men jeg måtte beholde roen. Så kom jeg meg gjennom første liggende, og da var det glemt, sa Thingnes Bø.

Fullt hus på liggende

Brødrene Bø klinket begge til med fullt hus på de liggende skytingene og kom alene inn til første stående skyting. Der var det bare Tarjei som var feilfri og tok over ledelsen i løpet.

På siste skyting bommet Tarjei to ganger, mens Johannes holdt seg til én bom. Med overlegen fart i sporet, var det lillebror Johannes som stakk av med seieren i løpet, 9,6 sekunder foran broren.

– Johannes er så god, men i dag følte jeg det ikke var han som var god nok, det var jeg som var for dårlig. Det var en irriterende, frustrerende følelse, sa Tarjei til NRK.

Rykket ifra

Vebjørn Sørum bommet også to ganger, men viste god langrennsform da han rykket ifra i kampen om tredjeplassen.

Sturla Holm Lægreid nøyde seg med én bom og var med i kampen om tredjeplassen. Etter en svak sisterunde endte han som nummer sju, 43,9 sekunder bak seierherre Thingnes Bø.

Tidligere søndag tok Juni Arnekleiv seieren på kvinnenes fellesstart.

Verdenscupen starter i Östersund 25. november. Sesongens store mål for skiskyttereliten er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.