Nedrykksplasserte Vålerenga står med 25 poeng med to kamper igjen av sesongen. Stabæk ligger på plassen foran med ett poeng mer.

Ingen av lagene klarte å sikre alle poengene i den livsviktige bunnkampen.

– Vi ligger foran Vålerenga på tabellen. Så når det begynner å dra seg til mot slutten, vil du selvsagt ha tre poeng. Men vi kan ikke miste hodet, for vi vet konsekvensene av å tape her, sa Stabæk-spiller Fredrik Krogstad til TV 2.

Sandefjord senket på sin side Rosenborg 3-2 på hjemmebane. De ligger henholdsvis tre og to poeng foran nedrykksrivalene.

– Det er to kamper igjen, men vi gjør det tøffere og tøffere for oss selv. Det var vel noen resultater som ikke var så heldige for oss i dag på andre arenaer også, sa Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

Tverrliggertreff

– Dette er årets viktigste kamp i Eliteserien, basert på hva som står på spill og hva som ligger i potten, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen da kampen var i gang.

Det var en relativt jevnspilt første omgang uten for mange store sjanser. Vålerenga rullet opp noen få brukbare muligheter, men klarte ikke å omsette dem til mål. Stabæk leverte en tam første halvdel og hadde knapt et skudd mot VIF-målet til pause.

Gjestene kom imidlertid ut med en helt annen angrepsvillighet og fikk en gigantisk mulighet fem minutter etter hvilen. Stabæk slo en fin stikker i bakrommet til Rasmus Vinge, som slo inn et høyt innlegg på hodet til Kevin Kabran. Svensken headet i tverrliggeren.

Et kvarter før slutt ropte Vålerenga på straffespark etter en klarering som gikk i hånden på Curtis Edwards, men etter en VAR-sjekk ble det konkludert med at det ikke var straffe.

– Ikke gitt opp

Simen Juklerød hadde en stor mulighet på bakerste stolpe noen minutter før slutt, men klarte ikke å presse avslutningen under tverrliggeren.

– Det sier seg selv at vi er skuffet. Jeg synes at vi er det beste laget i dag, men vi klarer ikke å sette sjansene. Da blir det som det blir. Det er selvfølgelig surt, sa VIF-spiller Magnus Riisnæs til TV 2 etter kampen.

Vålerenga møter HamKam (b) og Tromsø (h) i sine to siste kamper, mens Stabæk møter Sandefjord (h) og Haugesund (b) i serieinnspurten.

– Man må ha troen. Det er ikke umulig å vinne de kampene. Vi har ikke gitt opp enda. Det er langt fra det, fortsatte Riisnæs.