Sportssjef Ivar Stuan bekrefter overfor NTB at Riiber sliter med kneet. Det medførte at han ikke hoppet fredagens provisoriske omgang i Trondheim.

Riiber blir ikke å se i lagkonkurransen i Granåsen lørdag. Han er heller ikke aktuell for det individuelle rennet søndag. Dermed er verdenscupsesongen over for nordmannen.

Riibers knesmerter har sammenheng med en tøff landing under hopptrening for en tid tilbake. I Holmenkollen sist helg førte flere lange hopp til ytterligere belastning på kneet.

I etterkant skal Riiber ha hatt smerter igjen.

– Riiber kommer ikke til å konkurrere i denne helgens konkurranser som følge av en skade i hans høyre kne. Det er ikke medisinsk tilrådelig at han hopper, sier landslagslege Anders Storhaug Heen i en uttalelse.

Riiber tok sesongens 16. verdenscupseier i Kollen. Etterpå ble han også belønnet med Holmenkollmedaljen. Han har for lengst sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

Kombinertstjernen sto over rennene i Lahti sist helg fordi han har hatt problemer med skulderen. Nå er det altså kneet som volder ham trøbbel.