Det norske førstelaget startet 37 sekunder bak Tyskland, men allerede på den første runden hadde Oftebro halvert avstanden. Graabak fortsatte arbeidet med å tette luken til lagene foran, og etter kun tre etapper var nordmennene helt framme i teten.

I den tunge snøen i den finske skimetropolen sto seieren mellom Norge og Østerrike, og Graabak kunne til slutt seile inn til norsk triumf.

– Det føles selvfølgelig veldig bra. Vi trodde det var litt langt opp, men det viste seg at vi kunne gå fort på ski. Vi har et smøreteam som leverer helt fantastisk, så en stor takk til dem, sa Graabak til Viaplay etter rennet.

Trønderen ristet av seg Johannes Lamparter like før oppløpet.

– Fantastisk! Han glir veldig bra inne på stadion og har full kontroll. Godt gjennomført av både Jens og Jørgen, skrøt Viaplay-ekspert Magnus Moan.

Tysklands andrelag ble nummer tre, mens Andreas Skoglund og Espen Andersen gikk det norske andrelaget inn til 4.-plass.

Hoppdelen av lørdagens konkurranse ble ved flere anledninger avbrutt på grunn av mye vind i hoppanlegget.

– Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay.

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber står over helgens konkurranser i Lahti. Han er i stedet hjemme i Norge for å teste skulderen inn mot rennene i Holmenkollen neste helg. Riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa Stuan i en pressemelding tidligere denne uka.