Klæbo vant sprintrennet på Gålå fredag, og mange forventet at trønderen skulle fortsette i samme stil lørdag. Slik ble det imidlertid ikke.

Henrik Dønnestad gikk nemlig et pangløp og ledet hele veien. I mål slo han Klæbo med hele 14,1 sekunder.

– Det var bare å komme seg fortest mulig til mål. Jeg lyktes godt med den planen. En kjempedag, rett og slett, sa telemarkingen.

Lovordene haglet rundt langrennsprofilen.

– Dette er nesten en liten sensasjon, vil jeg si. Samtidig vet vi hvor fort han gikk på Beitostølen. Et bunnsolid løp, sa Vidar Løfshus på VGs sending fra rennet.

– Det kunne vært seier i verdenscup dette, fortsatte han.

Dønnestad slo Klæbo med tolv sekunder på sisterunden på Gålå.

– Jeg er nesten spent på om noen som har gått verdenscup i Gällivare i dag hadde klart å svare på det der, sa Løfshus.

Til verdenscup

27-åringen fra Gulset gikk inn til to sjetteplasser under den nasjonale åpningen på Beitostølen for to uker siden. Lørdag løftet han seg enda et hakk.

Før lørdagens distanselangrenn på Gålå var det kommunisert ut at vinneren ville få plass i troppen til prøve-VM i Trondheim om to uker. Dit skal nå Dønnestad.

– Det er bare å komme best mulig forberedt til det. Har jeg en dag som i dag, kan alt skje. Det er gøy å ha kvalifisert seg, sa Dønnestad.

Verdens kanskje beste skiløper klarte ikke hamle opp med telemarkingen. Klæbo innledet sesongen i finske Ruka sist helg, men fikk ikke de svarene han ønsket seg der. Derfor besluttet han å droppe helgens verdenscuprenn i svenske Gällivare.

Iversen fornøyd

I stedet ble planen å gå norgescup på Gålå. Nå sikter han seg inn mot verdenscuprenn i svenske Östersund neste helg.

Lørdag ble det annenplass.

– Det føltes helt OK. Jeg føler at det er på distanse jeg mangler mest, sa Klæbo på VGs sending fra rennet.

Mikael Gunnulfsen ble nummer tre.

Emil Iversen var fornøyd med sin fjerdeplass i rennet.

– Et bra løp, men litt dødt i starten. Jeg kom meg utover i løpet, og det var godt å ta med meg en fin avslutning, sa Iversen.