Hergeirssons medaljemaskin er nominert til prisen for årets lag, og på den røde løperen før Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum fikk landslagssjefen spørsmål om tiden etter VM.

– Jeg skal ikke forskuttere noe. Vi er i en prosess der vi evaluerer grundig både individuelt og som lag. Jeg vil helst ikke påvirke prosessen med å mene for mye nå. Prosessen pågår nå gjennom januar og inn i februar, så må vi finne ut hva vi skal gjøre mer eller mindre av, sa Hergeirsson til TV 2.

Han er imidlertid klar på at motivasjonen er sterk.

– Spillerne er ekstremt motiverte, og vi som jobber med dem føler oss privilegerte. Det er ingen tvil om at motivasjonen er veldig sterk, fordi det er dette vi elsker, fortsatte Hergeirsson.

Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) er også på plass i Trondheim. Hun ser fram til å hylle de norske idrettsprestasjonene fra fjoråret.

– Det er en fin måte å starte året på. Vi skal gjøre stas på de største stjernene våre, men så gjør vi også heder til de ildsjelene som står bak, sa kulturministeren til TV 2.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) stemmer i.

– Vi markerer alt fra ildsjelene til topprestasjonene. Det er sånn norsk idrett henger sammen, understreket Støre til TV 2.

Flere kjente navn er som ventet på plass i Trondheim lørdag, deriblant idrettspresident Zaineb Al-Samarai, Karsten Warholm, Maren Lundby og sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum.