RBK vant 2-0 etter at Emil Frederiksen fastsatte sluttresultatet rett før slutt.

Ole Sæter kom inn for Edvard Tagseth og hadde vært på banen i knappe fire minutter da han dro seg fri på midten og sendte i vei et skudd med venstreslegga fra rundt 30 meters hold.

– Inne i garderoben så jeg for meg en hel volley, men jeg vet ikke, jeg. Det er fantastisk det som skjer her. Jeg traff godt, sa Sæter til TV 2.

Skuddet fikk en ytterskru som gjorde det ekstra vanskelig for Sandefjord-keeper Hugo Keto.

Det er 29 serierunder igjen, men det er ikke veldig overraskende om skuddet til Sæter kommer på kandidatlisten til årets mål når sesongen skal oppsummeres.

Sæter ble spilt opp av 17 år gamle Sverre Nypan, samme Nypan som startet på topp i stedet for nettopp skadeplagede Sæter.

Sæter og Nypan var to av 12 trøndere i troppen, der sju av dem stilte fra start.

Debatt

Før Sæters mål var det største samtaleemnet blant ekspertkorpset om dommer Sivert Amland burde ha vist Rosenborg-kaptein Markus Henriksen det andre gule kortet like før pause.

Henriksen fikk sitt første gule tidligere i omgangen, men det andre kom aldri.

– Utrolig feigt, mente TV 2s Jesper Mathisen og fikk støtte av kollega Erik Thorstvedt, som mente at den andre situasjonen var enda klarere enn den første.

Det var ikke Henriksen selv enig i.

– Jeg skulle aldri hatt det første gule heller, så det forholder jeg meg ikke til, sa RBK-kapteinen til TV 2 i pausen.

Aldri vunnet

Sandefjord spiller i Eliteserien i sin femte sesong på rad, men har aldri vunnet på Lerkendal. De var ikke langt unna mandag, og vestfoldingene kom til Trondheim med selvtillit etter 2-0 over Odd i generalprøven.

Sandefjord hadde en stor mulighet i det 36. minutt, men skuddet fra Eman Markovic gikk like utenfor fra kort holdt. Bare minutter senere hadde Rosenborg en kanskje enda større sjanse, men avslutningen til Sverre Nypan var ikke god nok.

Enda nærmere var Alexander Ruud Tveter helt i starten av 2. omgang, men skuddet gikk i nettveggen. Det var til sjuende og sist likevel ikke ufortjent at RBK tok med seg alle tre poengene.

Rosenborg tapte 0-5 for Viking i generalprøven, men mot Sandefjord viste de bedre takter under sin trener Alfred Johansson. Svensken debuterte som trener i Eliteserien med seier. Det er ikke alle forunt.

Fredrik Berglie ble vist det røde kortet etter en tøff takling på Sverre Nypan, men VAR ble koblet inn og det røde korter ble gjort om til gult.