Eurovision-finale

I finalen i Malmö Arena skal 25 sanger kjempe om Eurovision-tittelen. I år er konkurransen preget av krigen i Gaza. Mange tusen demonstranter er ventet i gatene i den sørsvenske byen mot Israels krigføring ettersom det israelske bidraget også er i finalen i ESC. Et stort sikkerhetsoppbud er på plass i byen.

Israels bidrag «Hurricane» med artisten Eden Golan ligger svært godt an, ifølge bettingselskapene. Norges bidrag «Ulveham» fremføres av Gåte. Selve finalen starter klokka 21.

Kunstsilo åpner i Kristiansand

Det nye museet i en tidligere kornsilo fra 1935 er på over 3.300 kvadratmeter og forvalter tre samlinger, deriblant Tangen-samlingen. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) deltar på åpningen klokka 11 i dag.

I kveld klokka 22.30 gjøres Kunstsilos utendørs terrasse i femte etasje til konsertscene. Der opptrer Matoma med et stort musikk- og lysshow ut mot Kristiansands innseiling.

Georgiske protester fortsetter

Den provestlige opposisjonen i Georgia arrangerer demonstrasjoner hele helgen i protest mot den foreslåtte «utenlandsk agent»-loven. Den innebærer at organisasjoner og virksomheter som får mer enn 20 prosent av finansieringen fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter.

Georgia har vært preget av masseprotester mot regjeringen siden det omstridte lovforslaget ble fremmet i april. Politiet har brukt både tåregass og sjokkgranater mot demonstrantene. Loven har fått medhold i nasjonalforsamlingen, og regjeringen vil ha den innført innen midten av mai.

Ishockey: Norge sikter mot kvarten

Sveits ble som ventet for sterke for Norge i den første kampen i ishockey-VM. Norge tapte 2–5. I dag spiller vi mot Tsjekkia. Det er sju andre lag i Norges pulje. De fire beste går til kvartfinale, som er det uttalte målet til hockeygutta. Det har ikke skjedd på tolv år.

Slik er det øvrige VM-programmet for Norge: Finland (13.5), Danmark (14.5), Canada (16.5), Østerrike (19.5) og Storbritannia (20.5).

Fotballhelgen

I eliteserien for menn spiller Molde mot Rosenborg klokka 18.00. I forrige runde tapte Molde borte 3–1 mot Sandefjord. Dermed har de nå kun én seier på de siste fire kampene. Denne trenden må snu hvis de skal holde følge med Bodø/Glimt i tittelkampen. Rosenborg trenger også å komme tilbake etter to strake nederlag. Forrige helg tapte de 0–3 mot Brann. Sist gang disse lagene møttes, endte det med 3-1-seier til Rosenborg på Lerkendal.

I toppserien for kvinner går disse kampene klokka 14: Kolbotn – Lyn, Rosenborg – Åsane, Stabæk – Røa, mens Arna-Bjørnar – Brann går klokka 16.45.