Ved 10-tiden søndag meldte juryen at de planlagte rennene for parautøverne ikke vil la seg gjennomføre. Deretter kom beskjeden om at seniorelitens renn går som planlagt.

Ved 08.30-tiden søndag morgen opplyste juryen at det var målt 18,4 minusgrader på det kaldeste punktet i løypa på Gålå. Som følge av dette ble rennstart i første omgang utsatt med en halvtime.

Grensen for å avvikle skirenn er 18 minusgrader.

Etter planen skulle konkurransene på Gålå ha startet 09.30, men nye kuldemålinger var ikke oppløftende. Ved 10.40-tiden viste imidlertid gradestokken minus 17,3 på kaldeste punkt.

Dermed ble det gitt grønt lys til å starte.

I utgangspunktet sto 20 kilometer intervallstart i fri teknikk på programmet søndag. Allerede lørdag tok imidlertid arrangørene på Gålå grep for å få gjennomført norgescuprennene. Da ble distansen kuttet til 15 kilometer.

Den beslutningen har sammenheng med kuldegrensene. For distanser opp til 15 kilometer kan det avvikles renn så lenge gradestokken viser under 18 minusgrader. Ved lengre distanser er grensen 15 minusgrader.

Johannes Høsflot Klæbo har vært på start på Gålå både fredag og lørdag. Søndag er imidlertid ikke superstjernen med.

Vinnerne av 15-kilometerne er direktekvalifiserte for å gå verdenscup i Trondheim om to uker. Rennene i trønderhovedstaden er prøve-VM.