Sandefjord klatret til trygg grunn med den sterke borteseieren mot et Aalesund-mannskap som med stormskritt nærmer seg nedrykk til 1. divisjon.

Sandefjord har nå bedre målforskjell enn kvalikplasserte Stabæk med tre serierunder igjen å spille.

Aalesund har på sin side sju poeng opp til bærumslaget og må ha et lite mirakel for å berge plassen.

Vålerenga falt på sin side til nedrykksplass med mandagens resultat. Oslo-klubben, som sliter tungt om dagen, er poenget bak både Stabæk og Sandefjord.

– Fantastisk deilig. Vi slet i første omgang, men hadde en fin pauseprat. Vi ble enige om at skulle vi holde oss i Eliteserien, måtte vi få det til å fungere nå. Annen omgang er fantastisk, sa Sandefjord-målscorer Jakob Dunsby til TV 2.

– Disse poengene smakte veldig bra. Etter en så ræva første omgang, er det bra vi klarer å heve oss. Det skulle ikke så mye til, sa trener Hans Erik Ødegaard.

Tok fyr rett før pause

Den første omgangen i Ålesund besto av nærmere 40 minutter uten spesielt mange store sjanser. De siste fem tok så kampen fyr.

44 minutter var spilt da Sandefjord var på en sjelden visitt foran hjemmelagets mål. Et innlegg endte på hodet til Alexander Ruud Tveter, og sekundet etterpå slo ballen i tverrliggeren.

Like etter kom vertene til en god mulighet i motsatt ende. Markus Karlsbakk testet skuddfoten fra 15 meter, og Sandefjord-keeper Hugo Keto reddet.

Med til historien hører det også at Henrik Melland kunne sendt AaFK i ledelsen snaut midtveis i omgangen, men skuddet god posisjon gikk like utenfor.

Al-Saed glitret

Annen omgang var kun fire minutter gammel da gjestene fikk uttelling. Jakob Dunsby scoret i sin andre strake bortekamp da han fikk sjansen i god posisjon foran AaFK-målet.

Etter pause fortsatte Aalesund å ha ballen mye, men de store sjansene skapte innledningsvis gjestene. Etter kvarteret spilt fikk Sandefjord to kjempesjanser på rappen.

Først parerte Sten Grytebust avslutningen til Danilo Al-Saed strålende etter at vingen hadde dratt seg fri i feltet. Deretter fikk samme mann en ny gigantmulighet, men da reddet AaFK-stopper Nikolai Hopland på streken.

Al-Saed skulle imidlertid få scoringen han jaktet. 72 minutter var spilt da svensken skar inn fra venstre og prikket ballen i lengste hjørne. Scoringen var Sandefjord-suksessens 11. denne sesongen. Han kom til klubben fra nivå tre i Sverige.

– Det var utrolig deilig å score. Jeg skulle ha scoret fire mål i dag, men bare bommet. Derfor gir dette målet selvtillit, sa målscoreren.

Deretter satte Alexander Ruud Tveter inn 3-0 da AaFK-keeper Grytebust måtte gi retur på et skudd fra Al-Saed.

Mot drama

Med mandagens resultat ligger de tre siste serierundene an til å bli et drama i bunnen av tabellen.

Slik er kampprogrammet:

Sandefjord: Rosenborg (h), Stabæk (b), Lillestrøm (h).

Stabæk: Vålerenga (b), Sandefjord (h), Haugesund (b).

Vålerenga: Stabæk (h), HamKam (b), Tromsø (h).

Aalesund: Bodø/Glimt (b), Viking (h), Odd (b).