Dermed fortsetter Svensson karrieren i Tyrkia. Han kom til Adana fra nederlandske AZ Alkmaar sommeren 2021.

Lørdag kveld ble Svensson løst fra kontrakten med Adana, og det ble opplyst at det var en gjensidig beslutning mellom spiller og klubb.

Den tidligere Rosenborg-backen kommer nå til en av Tyrkias største fotballklubber. Besiktas ligger for tiden på 6.-plass i superligaen, plassen foran nevnte Adana Demirspor.

– Jeg synes det er stort. Besiktas er en stor og tradisjonsrik klubb. Dette var en mulighet vi ikke kunne takke nei til, sier Svensson til Innherred.

Kaos

Det at han skulle forlate klubben allerede i januar, hadde han ikke forutsett for en måned siden.

I midten av desember brøt kaoset løs i Adana Demirspor. Klubbens storsatsing de siste årene ble ikke bærekraftig midt oppi høy inflasjon og skyhøye renter. Klubben hadde mange utenlandske spillere som ble betalt i euro, og hadde således blitt tre ganger dyrere å drifte siden Svenssons ankomst i 2021.

– Jeg og klubben ble enige om at det beste for begge parter var å bryte kontrakten et halvt år før tiden. Det skjedde veldig brått.

– Det var ikke slik jeg hadde sett for meg at det skulle skje. Men sånn er fotballen. Man må være på stasjonen når toget går, sier Svensson.

23 landskamper

Verdal-gutten har tidligere også spilt for Rosenborg og Verdal.

Han står bokført med 23 landskamper og ett mål for Norge. I tillegg har han spilt en rekke landskamper på aldersbestemt nivå.

Trønderen kommer til et Besiktas-mannskap som akkurat har fått ny trener. Portugiseren Fernando Santos overtar det sportslige ansvaret.

Han kommer fra jobben som polsk landslagssjef. Der fikk han sparken i september i fjor. Tidligere har han også ledet det greske og portugisiske landslaget samt en lang rekke klubber i ulike land.