Lørdag var det førpremiere på årets store førjulsfilm, «Den første julen i Skomakergata».

Dette er en av flere filmer som vil prege visningene på Støren kino i tiden som kommer. Her er noen av filmene som står på programmet:

Den første julen i Skomakegata

Den første julen i Skomakergata forteller historien om hvordan en ukjent, liten jente på leting etter en ny familie, får Skomaker Andersen til å innse at livet er best når man kan dele det med de man er glad i.

6 år, 1t 33min, Julefilm

Det er første jul etter krigen og Stine (9) kommer alene med toget til Skomakergata. Der søker hun ly hos skomaker Andersen, som viser seg å være en gretten og ensom mann som trives best alene. Møtet mellom de to skal forandre livene deres for alltid. Den første julen i Skomakergata forteller historien om hvordan en ukjent, liten jente på leting etter en ny familie, får Skomaker Andersen til å innse at livet er best når man kan dele det med de man er glad i.

Mavka – skogens sjel

Her får du møte den unge, naive skogsånden Mavka. Men hvem skulle tro at hun skulle bli valgt til skogens nye vokter? Hun lover å beskytte skogens sjel mot alt som truer.

6 år, 1t 38min, Barnefilm, Animasjon, Familiefilm

Dypt inne i de ukrainske skogene finnes hemmeligheter som lenge har vært skjult for menneskene. Her lever skogsåndene som beskytter de eldgamle trærne og alt som bor mellom dem. Her får du møte den unge, naive skogsånden Mavka. Men hvem skulle tro at hun skulle bli valgt til skogens nye vokter? Hun lover å beskytte skogens sjel mot alt som truer. Særlig mot de grådige menneskene. Men hva skjer når hun forelsker seg i musikeren Lukas – Et menneske?

Møt Mavka, en ung skogsånd som nylig har våknet opp av vinterdvale. Ganske overraskende er det hun som blir valgt ut som den nye Vokteren. Er hun ikke alt for snill til en slik alvorlig oppgave? Mavka lover å beskytte skogen fra de grådige menneskene – problemet er bare at hun forelsker seg i et. Hun vet ingenting om at Lucas er i riket hennes for å finne kilden til evig liv, som gjemmer seg i skogens hjerte. Mavka og Lucas kommer fra to ulike verdener som vil kollidere, og de unge elskende må ta umulige valg. Denne magiske og fargerike historien trollbinder barn og voksne verden over, gjennom musikk og bilder inspirert av ukrainsk tradisjon og natur. Historien viser hvordan grådighet og raseri truer med å utslette oss alle, hvis vi ikke klarer å finne en kraft som er sterkere. Skaperne av filmen klarte å fullføre filmen til tross for krigen hjemme i Ukraina, og de ønsker å gi verden budskapet om at det er mulig å skape fred.

Operation Napoleon

Operation Napoleon: Vraket stammer fra andre verdenskrig og det viser seg at det er andre som har vært på jakt etter flyet, og oppdagelsen får uante konsekvenser for vennene.

15 år, 1t 42min, Action, Krim

Game of Thrones-skuespilleren Iain Glen spiller mot andre islendere i denne kalde thrilleren, som er basert på bestselgeren til Arnaldur Indriðason. Tre venner er på landets største isbre og oppdager et gammelt tysk fly som er begravd i isen. Vraket stammer fra andre verdenskrig og det viser seg at det er andre som har vært på jakt etter flyet, og oppdagelsen får uante konsekvenser for vennene. Søsteren til den ene, den unge advokaten Kristin blir dratt inn i mysteriet, som viser seg å være en stor internasjonal konspirasjon. Den eneste sjansen for å overleve ligger i å avdekke hemmeligheten bak det tyske flyet. Operation Napoleon henter sjangertroper fra storslagne, amerikanske spenningsfilmer og byr på tettpakket spenning i vakker islandsk natur.

Film er best på kino!

Kristian Moan