Fest hos Albert Åberg

Alle, 1t 0min, Barnefilm

I 2022 er det 50 år siden Albert Åberg første gang så dagens lys.

Nå kommer en splitter ny animasjonsfilm om Albert basert på fem av de mest elskede bøkene fra Gunilla Bergström. I "Fest hos Albert Åberg" fyller Albert seks år. Tante Fiffi skal arrangere bursdagsfest for Albert, men hun lager en litt annen type fest enn det Albert aller mest ønsker seg. Denne og fire andre fortellinger om Albert får du nå se på kino.

I år er det 50 år siden Albert Åberg første gang så dagens lys.

Albert Åberg er hovedperson i barnebokserien til den svenske forfatteren Bergström. Albert er ganske vanlig gutt som bor sammen med pappaen sin. Han har en oppdiktet venn som heter Skybert, som bare Albert kan se.

Utvandrerne

12 år, 2t 27min, Drama

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. I denne episke fortellingen følger vi Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve.

Utvandrerne.

Denne ukens premiere:

Krigsseileren

12 år, 2t 32min, Drama, Krigsfilm

Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut, er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.

Film er best – på kino!

Torgeir Rognes

Krigsseileren.