Forrige ukes regissørbesøk ble en suksess. Det var mange som møtte opp for å se dokumentarfilmen “Sau” i tillegg til en samtale med regissør Rebekka Nystadbakk.

Sau med regissør Rebekka Nystadbakk.

Hun hadde mye på hjertet om viktigheten av å ivareta småbruksnæringa og den kultiverte jorda. Dette kan ikke bare reverseres over natta. Det blir mer og mer press på ressursene på kloden vår og da er det urovekkende at det sist år ble lagt ned mer enn et småbruk hver dag i Norge. Selv om Rebekka tok frem en del av alvoret rundt næringa i samtalen, er filmen meget underholdende og gir en godfølelse.  Anbefaler alle å se “Sau”, som gir et ærlig og gjenkjennelig bilde av livet på et småbruk, som også kan være et nyttig bekjentskap for oss forbrukere. Etter responsen fra publikum var det ikke tvil om at vi måtte sette opp flere forestillinger.

Det er flere som har spurt om “Mirakelet i Gullspång” kommer på Støren kino. Den blir vist i forbindelse med “Nordiske Filmdager” som starter 27.mars. Vi har sett den og kan si at du bare kan glede deg.

På lerretet:

Victoria Må Dø (Premiere)

Moren til Hedvig og Henrik er død og nå har faren deres fått seg en ny kjæreste – Victoria.

9 år, 1t 25min, Familiefilm, Komedie

Moren til Hedvig og Henrik er død og nå har faren deres fått seg en ny kjæreste – Victoria. Victoria tar alt for mye plass, hun innfører stadig nye regler og legger fullstendig beslag på faren. Det beste ville være om hun bare forsvant. Inspirert av tegneseriebladet Hitmen bestemmer Hedvig og Henrik seg for å finne en leiemorder og valget faller på Carl (egentlig mest fordi de synes han ser ser ut som en leiemorder). Og siden Carl er i en litt vanskelig økonomisk situasjon virker det som om de får ham på gli. Vil planen lykkes? Og er Carl egentlig skikket til jobben?

Sommerfuglen Sigurd

Alle, 1t 28min, Animasjon, Barnefilm, Familiefilm

Sommerfuglen Sigurd. Sigurd er en modig og glad sommerfugl som ikke kan fly - men det holder ham ikke tilbake!

Sigurd er en modig og glad sommerfugl som ikke kan fly - men det holder ham ikke tilbake! Sigurd drømmer om å bli med på den store sommerfuglreisen og gjemmer seg i en plantevogn for å gjøre drømmen til virkelighet. Sammen med vennene sine, den morsomme larven Martin og sommerfuglen Jennifer som er redd for høyder, legger de ut på et spennende eventyr. Sigurd vil bli en usannsynlig helt, men først må han møte frykten sin, omfavne sin egenart og triumfere over motgang mens han kjemper mot skiftende værforhold, mennesker og tre onde fugler som er opptatt av hevn. Men sammen kan de greie alt!

Håndtering av udøde

15 år, 1t 37min, Drama.

Håndtering av udøde: På en varm sommerdag i Oslo våkner de døde.

å en varm sommerdag i Oslo våkner de døde. Tre familier befinner seg i et uforståelig kaos da deres kjære kommer tilbake til livet. Men hvem er de, og hva er det de vil?

En mor dør i en bilulykke og familien må håndtere død og oppvåkning på samme tid, en eldre kvinne får sin elskede tilbake etter å ha gravlagt henne samme dag, og en bestefar bestemmer seg for å hjelpe sitt barnebarn tilbake til livet i et fortvilet forsøk på å få datteren ut av sorgen.

Håndtering av udøde er et sårt og spennende drama om tre familier i sorg som får sitt største ønske oppfylt, nemlig å få sine kjære tilbake. En vakker fortelling om tap og lengsel, men også om håp og aksept og kjærlighet sterkere enn døden.

Filmen er skrevet av den prisvinnende forfatteren John Ajvide Lindqvist som også skrev manus til "La den rette komme inn" og "Grensen" (Cannes vinner 2019).

Film er best på kino!

Kristian Moan, Støren kino