Denne uka har vi premiere på «Killers of the Flowers Moon». Filmen er regissert av Martin Scorsese og har blant annet skuespillerbautaene Robert De Niro og Leonardo DiCaprio i hovedrollene. Filmen er basert på ei sann historie fra 1920-tallet, der det skjer drap av Osage-urfolket i Oklahoma, i en intressekonflikt om oljerike landområder. Mesterregissør Martin Scorsese gjenforenes med Robert De Niro (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas) for tiende gang, og med Leonardo DiCaprio (Gangs of New York, The Aviator, The Wolf of Wall Street) for sjette gang. Filmen er basert på David Granns bestselgende roman som tar for seg disse virkelige hendelsene.

Det nærmer seg «Den Store Kinodagen», som alltid er første lørdagen i november. Da vises filmer til halv pris hele dagen. Programmet legges i disse dager, og vi lover et par drops som vi gleder oss til å presentere.

Killers of the Flower Moon

15 år, 3t 26min, Western, Drama, Thriller.

På 1920-tallet blir flere medlemmer av Osage-urfolket i Oklahoma myrdet under mystiske omstendigheter. Alle ofrene har tilfeldigvis tilknytning til svært oljerike landeområder, som mange har sterk interesse for. Foto: Melinda Sue Gordon / Courtesy of Apple

På 1920-tallet blir flere medlemmer av Osage-urfolket i Oklahoma myrdet under mystiske omstendigheter. Alle ofrene har tilfeldigvis tilknytning til svært oljerike landeområder, som mange har sterk interesse for. Seriemordene trigger den første store FBI-etterforskningen under J. Edgar Hoovers ledelse.

Killers of the Flower Moon hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes. Mesterregissør Martin Scorsese gjenforenes med Robert De Niro (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas) for tiende gang, og med Leonardo DiCaprio (Gangs of New York, The Aviator, The Wolf of Wall Street) for sjette gang. Filmen er basert på David Granns bestselgende roman som tar for seg disse virkelige hendelsene.

Mavka – skogens sjel

6 år, 1t 38min, Barnefilm, Animasjon, Familiefilm.

Her får du møte den unge, naive skogsånden Mavka. Men hvem skulle tro at hun skulle bli valgt til skogens nye vokter? Hun lover å beskytte skogens sjel mot alt som truer.

Dypt inne i de ukrainske skogene finnes hemmeligheter som lenge har vært skjult for menneskene. Her lever skogsåndene som beskytter de eldgamle trærne og alt som bor mellom dem. Her får du møte den unge, naive skogsånden Mavka. Men hvem skulle tro at hun skulle bli valgt til skogens nye vokter? Hun lover å beskytte skogens sjel mot alt som truer. Særlig mot de grådige menneskene. Men hva skjer når hun forelsker seg i musikeren Lukas – Et menneske?

Møt Mavka, en ung skogsånd som nylig har våknet opp av vinterdvale. Ganske overraskende er det hun som blir valgt ut som den nye Vokteren. Er hun ikke alt for snill til en slik alvorlig oppgave? Mavka lover å beskytte skogen fra de grådige menneskene – problemet er bare at hun forelsker seg i et. Hun vet ingenting om at Lucas er i riket hennes for å finne kilden til evig liv, som gjemmer seg i skogens hjerte. Mavka og Lucas kommer fra to ulike verdener som vil kollidere, og de unge elskende må ta umulige valg. Denne magiske og fargerike historien trollbinder barn og voksne verden over, gjennom musikk og bilder inspirert av ukrainsk tradisjon og natur. Historien viser hvordan grådighet og raseri truer med å utslette oss alle, hvis vi ikke klarer å finne en kraft som er sterkere. Skaperne av filmen klarte å fullføre filmen til tross for krigen hjemme i Ukraina, og de ønsker å gi verden budskapet om at det er mulig å skape fred.

Five Nights At Freddy’s

15 år, 1t 49min, Horror.

Kan du overleve fem netter?Five Nights At Freddy's er basert på det populære pek-og-klikk-skrekkspillet fra 2014. Foto: Photo Credit: Patti Perret/Unive

Velkommen til nattskiftet fra helvete! Kan du overleve fem netter?

Mike (Josh Hutcherson) tar en jobb som nattevakt på den nedlagte dineren Freddy Fazbear's Pizza. Allerede første natt erfarer han at det ikke vil bli så lett som antatt. Robotmaskotene som tilhører restauranten viser seg å være alt annet enn nedstøvede, gamle roboter ute av drift...

Five Nights At Freddy's er basert på det populære pek-og-klikk-skrekkspillet fra 2014. Filmen produseres av Blumhouse, studioet som ga oss M3GAN, The Black Phone og The Invisible Man.

Film er best på kino!

Kristian Moan

Kristian Moan, Støren kulturhus.