Vi må snart runde av visningene av filmsuksessene Barbie og Oppenheimer, da det kommer masse ny god film i månedsskiftet som kommer til å kreve plassen i programmet. Denne helga er det premiere på Blue Beetle. Dette er den første filmen om D.C. Comics superhelt som oppdager at den originale Blue Beetle-skaraben forvandles til en kampdrakt som lar ham bekjempe kriminalitet og reise i verdensrommet.

Kinonytt

Ukas beste filmer

Blue Beetle (Premiere)

12 år, 2t 07min, Superheltfilm

Warner Bros. Pictures gir deg spillefilmen "Blue Beetle", DC-superheltens første opptreden på det store lerret. Filmen er regissert av Angel Manuel Soto, og Xolo Maridueña spiller både tittelrollen og alter egoet Jaime Reyes.

Jaime Reyes er akkurat ferdig på universitetet, og vender hjem full av ambisjoner for fremtiden. Men "hjem" er ikke helt slik han forlot det. Mens han søker etter sitt formål i verden, blander skjebnen seg inn når Jaime uventet blir tildelt en eldgammel relikvie av utenomjordisk bioteknologi: Skarabéen. Når skarabéen velger Jaime som sin symbiotiske vert, blir han skjenket en fantastisk rustning med uforutsigbare krefter. Rustningen kan gjøre de utroligste ting og forandrer Jaimes liv for alltid, idet han blir superhelten BLUE BEETLE.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

TMNT: Den nye Teenage Mutant Ninja Turtles-filmen omtales som frisk og unik i sitt kunstneriske uttrykk, og en herlig gjenoppliving av den 40 år gamle franchisen med de fire skilpaddene. Foto: Courtesy of Paramount Pictures.

9 år, 1t 39min, Animasjon

Leo, Ralph, Mikey og Donnie har alltid vært skjermet fra menneskeverdenen. Med håp om å vinne hjertene til resten av byen, og å endelig bli akseptert som vanlige tenåringer, begir skilpaddebrødrene seg ut på et heroisk eventyr. Deres nye menneskevenn, April O'Neill, bistår i jakten på et mystisk kriminalnetteverk, men når de plutselig står overfor en hel hær av mutanter, oppdager guttene at de kanskje har tatt på seg mer enn de kan håndtere.

Oppenheimer

12 år, 3t 00min, Krig, Drama

Mellom 1943-1945 ledet Oppenheimer et iherdig kappløp mot nazistene, hvor målet var å utvikle kjernefysiske våpen først, og motivasjonen var å få slutt på krigen. Foto: Melinda Sue Gordon/Universal Pic

Storslått historisk drama fra Christopher Nolan.

Den amerikanske vitenskapsmannen, J. Robert Oppenheimer regnes som atombombens far. Hans engasjement, kunnskap og renommé ga ham stillingen som direktør av det hemmelige Manhattan-prosjektet, satt til en ørken i New Mexico, med flere av verdens ledende fysikere og teoretikere samlet. Mellom 1943-1945 ledet Oppenheimer et iherdig kappløp mot nazistene, hvor målet var å utvikle kjernefysiske våpen først, og motivasjonen var å få slutt på krigen.

Christopher Nolans stjernespekkede drama har Cillian Murphy i hovedrollen, som gjenforenes med regissøren etter å ha medvirket i flere av hans filmer tidligere (The Dark Knight, Inception, Dunkirk). Andre navn på rollelisten inkluderer Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Casey Affleck, Gustaf Skarsgård og norske Trond Fausa.

Basert på den prisvinnende boken "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" av Kai Bird og Martin J. Sherwin.

Film er best – på kino!

Kristian Moan