De gode besøkstallene på både Barbie og Oppenheimer fortsetter, og det blir flere visninger av filmene fremover.  Sist uke hadde vi premiere på Meg 2: The Trench som også ble brukbart besøkt. Men denne uka byr vi på et lite drops. Må innrømme å ha sovet litt i timen når Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem ble lansert i forrige uke. Både anmeldere og publikum har gitt strålende tilbakemeldinger på filmen. Nå har vi tatt inn filmen og den blir vist med både norsk og original tale. Teenage Mutant Ninja Turtles passer for hele familien.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

9 år, 1t 39min, Animasjon

TMNT: Den nye Teenage Mutant Ninja Turtles-filmen omtales som frisk og unik i sitt kunstneriske uttrykk, og en herlig gjenoppliving av den 40 år gamle franchisen med de fire skilpaddene. Foto: Courtesy of Paramount Pictures.

Leo, Ralph, Mikey og Donnie har alltid vært skjermet fra menneskeverdenen. Med håp om å vinne hjertene til resten av byen, og å endelig bli akseptert som vanlige tenåringer, begir skilpaddebrødrene seg ut på et heroisk eventyr. Deres nye menneskevenn, April O'Neill, bistår i jakten på et mystisk kriminalnetteverk, men når de plutselig står overfor en hel hær av mutanter, oppdager guttene at de kanskje har tatt på seg mer enn de kan håndtere.

Barbie

6 år, 1t 53min, Komedie

Barbie: Å bo i Barbieland er å være et perfekt vesen på et perfekt sted. Med mindre du har en komplett eksistensiell krise. Eller du er en Ken.

Å bo i Barbieland er å være et perfekt vesen på et perfekt sted. Med mindre du har en komplett eksistensiell krise. Eller du er en Ken.

Fra den Oscar-nominerte manusforfatteren og regissøren Greta Gerwig ("Lady Bird") kommer "Barbie", med Oscar-nominerte Margot Robbie ("I, Tonya") og Ryan Gosling ("La La Land") som Barbie og Ken. Med seg har de blant annet America Ferrera, Kate McKinnon, Dua Lipa, Simu Liu, Will Ferrell og Helen Mirren.

Gerwig har regissert "Barbie" etter et manus av henne selv og Oscar-nominerte Noah Baumbach ("Marriage Story"), basert på Mattels Barbie.

Oppenheimer

12 år, 3t 00min, Krig, Drama

Storslått historisk drama fra Christopher Nolan.

Den amerikanske vitenskapsmannen, J. Robert Oppenheimer regnes som atombombens far. Hans engasjement, kunnskap og renommé ga ham stillingen som direktør av det hemmelige Manhattan-prosjektet, satt til en ørken i New Mexico, med flere av verdens ledende fysikere og teoretikere samlet. Mellom 1943-1945 ledet Oppenheimer et iherdig kappløp mot nazistene, hvor målet var å utvikle kjernefysiske våpen først, og motivasjonen var å få slutt på krigen.

Christopher Nolans stjernespekkede drama har Cillian Murphy i hovedrollen, som gjenforenes med regissøren etter å ha medvirket i flere av hans filmer tidligere (The Dark Knight, Inception, Dunkirk). Andre navn på rollelisten inkluderer Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Casey Affleck, Gustaf Skarsgård og norske Trond Fausa.

Basert på den prisvinnende boken "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" av Kai Bird og Martin J. Sherwin.

Film er best – på kino!