Støren kino byr på flere spennende filmer i vinterferien, og et actionfylt drama har premiere.

Dune: Part Two (Premiere)

12 år, 2t 46min, Action, Eventyr, Drama, Sci-Fi

Dune.

Dune: Part Two forenes Paul Atreides med Chani og frimenene. I sin jakt etter hevn mot konspiratorene som ødela hans familie, står han foran et valg mellom sitt livs kjærlighet og universets skjebne. Paul vil gjøre alt for å forhindre en fryktelig fremtid kun han kan forutse

Sagaen fortsetter når den prisvinnende filmskaperen Denis Villeneuve tar fatt på "Dune: Part Two", neste kapittel i Frank Herbert's bejublede roman Dune, med et enda større stjernelag av internasjonale skuespillere. Filmen, fra Warner Bros. Pictures og Legendary Pictures, er den svært etterlengtede oppfølgeren til den seks ganger Oscar-vinnende "Dune" fra 2021.

Victoria Må Dø

9 år, 1t 25min, Familiefilm, Komedie.

Victoria. Moren til Hedvig og Henrik er død og nå har faren deres fått seg en ny kjæreste – Victoria.

Moren til Hedvig og Henrik er død og nå har faren deres fått seg en ny kjæreste – Victoria. Victoria tar alt for mye plass, hun innfører stadig nye regler og legger fullstendig beslag på faren. Det beste ville være om hun bare forsvant. Inspirert av tegneseriebladet Hitmen bestemmer Hedvig og Henrik seg for å finne en leiemorder og valget faller på Carl (egentlig mest fordi de synes han ser ser ut som en leiemorder). Og siden Carl er i en litt vanskelig økonomisk situasjon virker det som om de får ham på gli. Vil planen lykkes? Og er Carl egentlig skikket til jobben?

Sommerfuglen Sigurd

Alle, 1t 28min, Animasjon, Barnefilm, Familiefilm.

Sommerfuglen Sigurd.

Sigurd er en modig og glad sommerfugl som ikke kan fly - men det holder ham ikke tilbake! Sigurd drømmer om å bli med på den store sommerfuglreisen og gjemmer seg i en plantevogn for å gjøre drømmen til virkelighet. Sammen med vennene sine, den morsomme larven Martin og sommerfuglen Jennifer som er redd for høyder, legger de ut på et spennende eventyr. Sigurd vil bli en usannsynlig helt, men først må han møte frykten sin, omfavne sin egenart og triumfere over motgang mens han kjemper mot skiftende værforhold, mennesker og tre onde fugler som er opptatt av hevn. Men sammen kan de greie alt!

Ellers; I samarbeid med Foreningen Norden arrangerer vi en oppvarmingskveld for “Nordiske Filmdager” den 27.februar. Da får vi besøk av Anne Gjelsvik med foredraget “Nordisk film: mørk og melankolsk, eller er det en myte?” Anne er professor i filmvitenskap ved NTNU. Hun skriver fast om norsk film i tidsskriftet Montages og sitter i den norske juryen som nominerer filmer til Nordisk råds filmpris. Så dette blir en spennende mulighet til å lære en ting eller tre om film i et nordisk perspektiv

Film er best på kino!

Kristian Moan