Pop-up utstillingen, som ble planlagt kun to dager før den startet (!), hadde en jevn strøm med publikummere alle dagene.

-Dette har virkelig vært en suksess. Jeg tror det er mange som har blitt imponert over det som har blitt stilt ut her fra torsdag og frem til i dag. Jeg tror også mange ble imponert over hvor mange bilder Galleri Sand hadde med, og hvor godt kultursalen egnet seg til kunstutstilling.

Det sa kulturhusleder Knut Inge Solem da utstillingen som fremmet Vebjørn Sand og Marianne Aulies verker gikk mot slutten søndag. Solem ble overrasket da han sist uke fikk telefon fra Aune Sand med forespørsel om han kunne få leie kulturhuset på kort varsel. Dagen etter var alt rigget, og elever fra Støren ungdomsskole og Gauldal videregående skole kunne slippe inn først for å se.

-Jeg tenker at en pop up- utstilling skal komme overraskende. Det er kunst i seg selv. Det er som livet ellers. Du kan gå på gaten og plutselig møte et menneske som du kanskje senere skal dele livet. Det er det som er så fantastisk med livet, du vet aldri når det store skjer, sier Aune Sand, som i fire dager har pratet med folk om bildene til sin bror Vebjørn Sand, far Øivind Sand, og kone Marianne Aulie.

Historie. Aune Sand fortalte historien bak maleriene som ble stilt ut i kulturhuset. Foto: Bjørn Ivar Haugen

Møtte ungdommen

Aune Sand syntes det var stas at også barn og ungdom kom for å se. Elever fra ungdomsskolen og videregående, som er under samme tak som Støren kulturhus, hadde kort vei til utstillinga, der både kultursalen, scenen og gangen ble brukt.

-Jeg har møtt nye mennesker og fått spørsmål som jeg aldri har fått før. Det var vært utrolig trivelig å være her. Støren er et sted som kun har vært i drømmen og fantasien min tidligere, gjennom Størens Bageri og Bør Børson jr. Nå har jeg opplevd dette drømmestedet på ekte. Det har vært helt fantastisk, sier Aune Sand.

-Og jeg må si at Støren kulturhus er noe kommunen kan være veldig stolt av. Jeg liker rødfargen på veggene ekstra godt, og stolene som blir til en sort skulptur av en vegg når de er slått opp, skaper en flott ramme rundt utstillingen, sier Aune Sand.

Optimisten

Aune Sand sier at besøket på Støren er noe han vil huske, og spørsmål fra barn og unge. De viste interesse for Optimist-maleriene til Marianne Aulie og dens historie.

-Da jeg pratet om personen (optimisten) som satt alene igjen i busskuret, men som egentlig var den sterkeste, fikk jeg spørsmålet «hvorfor smiler han da». Det var et bra spørsmål. Jeg svarte at det er slik optimisten tenker, ser positivt å ting, sier Aune Sand.

-I Optimist-maleriene finner vi samfunnets virkelige helter, sier han.

Bra salg

Mange benyttet anledningen til å sikre seg et maleri eller to fra Galleri Sand da de var på Støren.

-Det har vært bra med salg, men det viktigste med utstillingen er å fortelle om Roseslottet og vise frem hva som finnes der. Her er flere hovedverker fra Roseslottet. Pop up-utstillinger holder vi for å bringe kunsten ut i Norge, slik at de som ikke har muligheten til å dra til Oslo også kan se hva Galleri Sand lager, sier Aune Sand som har vært rundt med 130 utstillinger i løpet av åtte år. De siste 14 stedene i Trøndelag, og en tur innom Brønnøysund.

-Hvor skal du videre nå?

-Det vet jeg ikke. Det er ikke planlagt ennå. Kanskje finner jeg ut av det i morgen, sa Aune Sand før han pakket bildene i semitrailer og dro fra Støren.

Kunstutstillingen til Galleri Sand ble bra besøkt. -Det er ikke gjort noen registrering på hvor mange som har vært innom, men det er snakk om et betydelig antall besøkende. Det har vært en jevn tilstrømning gjennom alle fire dagene utstillingen har var, sier kulturhusleder Knut Inge Solem.
Arnstein Solem (7) med bildet han syntes var det peneste på utstillingen.
Aune Sand synets Støren kulturhus var et perfekt sted å ha kunstutstilling i. - Jeg liker rødfargen på veggene ekstra godt, og stolene som blir til en sort skulptur av en vegg når de er slått opp, skaper en flott ramme rundt utstillingen, sier Aune Sand.