To premierer denne uka!  «Wonka» forteller den utrolige historien om hvordan verdens beste oppfinner, magiker og sjokolademaker ble den elskede Willy Wonka vi kjenner i dag. Roald Dahls kjente karakter i fra Charlie og sjokoladefabrikken. Filmen blir satt opp både med original- og norsk tale. «Ønske» er en ny film fra Walt Disney Studios. Vi setter også opp noen få visninger av «Gutten og hegren». En film som virkelig fortjener sitt publikum med førsteklasses animasjon i et rørende coming-of-age drama. Magisk

Wonka

6 år, 1t 56min, Familiefilm

"Wonka", basert på den fantastiske rollefiguren i sentrum av Charlie og sjokoladefabrikken, Roald Dahls mest kjente barnebok - en av de bestselgende barnebøkene gjennom tidene -, forteller den utrolige historien om hvordan verdens beste oppfinner, magiker og sjokolademaker ble den elskede Willy Wonka vi kjenner i dag.

Fra Paul King, manusforfatter og regissør av "Paddington"-filmene; David Heyman, produsenten bak "Harry Potter"-serien og produsentene Alexandra Derbyshire ("Paddington") og Luke Kelly ("Roald Dahls Heksene"), kommer en nydelig mix av magi og musikk, kaos og følelser, fortalt med masse kjærlighet og humor. Med Timothée Chalamet i hovedrollen, introduserer denne uimotståelige og fantasifulle kinofilmen publikum for en ung Willy Wonka, proppfull av ideer og med mål om å forandre verden. Filmen viser hvordan de beste tingene i livet begynner med en drøm, og hvis du er heldig nok til noen gang å møte Willy Wonka, så er alt mulig.

Ønske

6 år, 1t 35min, Animasjon, Familiefilm, Eventyr.

Ønske: I det magiske kongeriket Rosas bor Asha, en smart og kvikk idealist. Hun har et ønske så stort at det besvares av en stjerne. Foto: Disney / DISNEY

Ønske er et nytt musikalsk eventyr fra Walt Disney Animation Studios.

I det magiske kongeriket Rosas bor Asha, en smart og kvikk idealist. Hun har et ønske så stort at det besvares av en stjerne. Sammen drar Asha og Stjerne for å konfrontere den mektige herskeren av Rosas, Kong Magnifico, slik at de kan redde lokalsamfunnet hennes og samtidig vise at vidunderlige ting kan skje dersom modige mennesker slår seg sammen med stjernenes magi.

Gutten og hegren

9år, 2t 4min, Animasjon.

Gutten og hegren. Året er 1943, og Mahitos mor omkommer under den amerikanske bombingen av Tokyo. Familien flytter ut til landsbygda, men den 12 år gamle gutten strever med å finne seg til rette på sitt nye hjemsted.

Året er 1943, og Mahitos mor omkommer under den amerikanske bombingen av Tokyo. Familien flytter ut til landsbygda, men den 12 år gamle gutten strever med å finne seg til rette på sitt nye hjemsted. En dag dukker det opp en mystisk hegre. Det viser seg at fuglen kan snakke, og den leder Mahito inn i en parallell verden der moren hans fortsatt lever ...

Med førsteklasses animasjon, rørende coming-of-age drama og en fortryllende eventyrverden inspirert av japansk mytologi, inneholder Gutten og hegren alt man forventer av en Hayao Miyazaki-film. Dette er en håndtegnet originalhistorie og den 82 år gamle mesterens mest personlige film. Filmen har vært en formidabel kinosuksess i Japan.

Film er best på kino!

Kristian Moan, Støren kulturhus