Karoline Reppe og Anne Elise Hammer fremførte Pippis Sommarvisa og Mio min Mio Foto: Per Jostein Wolden

209 personer løste billett til musikalen da den ble satt opp for første gang. Musikalen ble også vist frem for elever ved Støren barneskole dagen etter.

– Vi er kjempefornøyde. Dette er en forestilling vi har jobbet med lenge. Vi begynte å drodle litt rundt den allerede i november, og vi har øvd siden februar og hatt seminarhelg, sier styreleder Michael Bratland.

Her fikk publikum nok en gang stifte bekjentskap med karakterene fra bøkene til den kjente og kjære, svenske forfatteren. Pippi Langstrømpe, Ida og Emil, Karlsson på taket, Ronja Røverdatter, barna i Bakkebygrenda, Stina og Tjorven med flere. Skuespill og kjente sanger fra filmene gikk hånd i hånd og bandt det hele sammen på en flott måte.

Michael Bratland er styreleder i Soknedal og Støren Skolekorps Foto: Per Jostein Wolden

Forestillingen var egenprodusert på alt av tekst, kostymer og kulisser. Teksten og handlingen hadde sågar to av musikantene skrevet selv, Emma Johanne Kjelden og Ane Bogevoll Nygaard. Med litt hjelp av Ingrid Anita Solem.

Ronja Røverdatter (Maja Hagemo t.v.) og Pippi (Anne Elise Hammer) Foto: Per Jostein Wolden

– At det kom så mange på forestillingen førte til at vi faktisk kunne levere et lite overskudd på forestillingen. Det er vi avhengige av. Det er ikke å stikke under en stol at økonomien til skolekorpset er alvorlig presset. Vi trenger all den hjelp vi kan få. Fra salg av billetter til forestillingene våre, at folk kjøper kaker og lodd, og leverer flasker på flaskeinnsamlingene vi organiserer. Ungene har hatt det helt fantastisk når de har jobbet og fremført forestillingen. Samtidig får vi også vist oss frem for publikum. Det er viktig for fortsatt rekruttering, sier Bratland.

Fra flere bygder

I Soknedal og Støren Skolekorps er det nå 37 medlemmer fra nesten hele kommunen. Musikantene kommer fra Singsås, Rognes, Soknedal og Støren. De er ett av to gjenlevende skolekorps i kommunen. Kun i Budalen klarer de fortsatt å holde sitt eget skolekorps i bygda.

– Jeg ønsker å takke alle som har bidratt med denne forestillingen. De voksne har virkelig stått på de også. Med bygging av rekvisitter og kostymer, hjelp under forestillingen og seminarhelga, baking og mye mer.

Bratland retter også en takk til de ansatte på kulturhuset som hjelper til med å finne løsninger på utfordringene de har hatt.

– Det er så artig for ungene å kunne få bruke storstua i kommunen med ordentlig lyd og lys. Det blir noe ekstra da. Vi er allerede i tenkeboksen når det gjelder neste års forestilling. Folk må bare forberede seg, advarer Bratland med et smil.

Emma Johanne Kjelden (t.v.) og Ane Bogevoll Nygaard hadde skrevet musikalen med litt hjelp fra Ingrid Anita Solem Foto: Per Jostein Wolden
Iver Malum Hassel trakterte både slagverket og rollen som Emil i forestillingen Foto: Per Jostein Wolden
Soknedal og Støren skolekorps teller i dag 37 medlemmer i alderen 9 - 17 år. Under forestillingen fikk de også musikalsk hjelp av medlemmer fra Støren Musikkorps Foto: Per Jostein Wolden
Karlsson, Karlsson, verdens beste Karlsson! Karlsson på Taket ble spilt av Adrian Græsli Foto: Per Jostein Wolden
Etter forestillingen fikk medlemmene i korpset utdelt stjerne og medaljer for lang og tro tjeneste. Einar Moe og Maren Endal fikk rose for seks års tjeneste i skolekorpset. Foto: Per Jostein Wolden