Det er mange filmer å glede seg til på kino i romjula og ved nyttår. Før jul var det premiere på superheltfilmen «Aquaman and the Lost Kingdom». I romjula ser vi frem til «Konvoi», «Bukkene Bruse på badeland», «Ender på eventyr» og ikke minst «Wonka». Fortsatt GOD JUL fra oss på Støren Kino.

Wonka

6 år, 1t 56min, Familiefilm

Basert på den fantastiske rollefiguren i sentrum av Charlie og sjokoladefabrikken, Roald Dahls mest kjente barnebok - en av de bestselgende barnebøkene gjennom tidene -, forteller den utrolige historien om hvordan verdens beste oppfinner, magiker og sjokolademaker ble den elskede Willy Wonka vi kjenner i dag.

"Wonka", basert på den fantastiske rollefiguren i sentrum av Charlie og sjokoladefabrikken, Roald Dahls mest kjente barnebok - en av de bestselgende barnebøkene gjennom tidene -, forteller den utrolige historien om hvordan verdens beste oppfinner, magiker og sjokolademaker ble den elskede Willy Wonka vi kjenner i dag.

Fra Paul King, manusforfatter og regissør av "Paddington"-filmene; David Heyman, produsenten bak "Harry Potter"-serien og produsentene Alexandra Derbyshire ("Paddington") og Luke Kelly ("Roald Dahls Heksene"), kommer en nydelig mix av magi og musikk, kaos og følelser, fortalt med masse kjærlighet og humor. Med Timothée Chalamet i hovedrollen, introduserer denne uimotståelige og fantasifulle kinofilmen publikum for en ung Willy Wonka, proppfull av ideer og med mål om å forandre verden. Filmen viser hvordan de beste tingene i livet begynner med en drøm, og hvis du er heldig nok til noen gang å møte Willy Wonka, så er alt mulig.

Aquaman and the Lost Kingdom (Premiere)

12 år, 2t 3min, Action, Superheltfilm, Komedie.

Etter å ha mislyktes i sitt første forsøk på å beseire Aquaman, drives Black Manta fortsatt av ønsket om å hevne sin fars død, og vil ikke la noe hindre ham i å knuse Aquaman en gang for alle.

Etter å ha mislyktes i sitt første forsøk på å beseire Aquaman, drives Black Manta fortsatt av ønsket om å hevne sin fars død, og vil ikke la noe hindre ham i å knuse Aquaman en gang for alle. Denne gangen er Black Manta mer truende enn tidligere, med de eldgamle og mannevonde kreftene til den myteomspunne Svartforken i sine hender. For å beseire ham, trenger Aquaman hjelp av sin bror, og må dermed smi en usannsynlig allianse med nettopp Orm, den tidligere kongen av Atlantis. De må sette ulikehetene sine til side for å beskytte kongerike og redde Aquamans familie - og verden - fra fullstendig ødeleggelse.

Bukkene Bruse på badeland (Premiere)

Alle, 1t 10min, Animasjon, Komedie, Barnefilm.

Gjør deg klar for en helsprø versjon av dette klassiske eventyret basert på de bestselgende bøkene om Bukkene Bruse!

Gjør deg klar for en helsprø versjon av dette klassiske eventyret basert på de bestselgende bøkene om Bukkene Bruse!

Du har sikkert hørt eventyret om de tre Bukkene Bruse som skulle til seters for å gjøre seg fete? I denne helsprø versjonen av eventyret gidder ikke de tre Bukkene å dra til setra nok en gang. Det blir alt for mye styr med trollet. I år skal de på Badeland! Samtidig legger det skrubbsultne Trollet en plan, sammen med sine utspekulerte kråkevenner vil han forsøke å overraske Bukkene med alskens skitne triks. Vil de tre Bukkene til å klare å komme seg til badeland uten å bli spist?

Ender på eventyr (Premiere)

6 år, 1t 31min, Animasjon, Barnefilm.

Ender på eventyr: En overbeskyttende andefar lar seg overtale av familien til å dra på deres første familieferie og dermed forlate den trygge dammen de bor i. Men reisen mot varmere strøk går ikke helt som planlagt. Foto: Illumination and Universal Pictu

Et nydelig nytt eventyr fra Illumination Entertainment om ender på tur!

En overbeskyttende andefar lar seg overtale av familien til å dra på deres første familieferie - og dermed forlate den trygge dammen de bor i. Men reisen mot varmere strøk går ikke helt som planlagt.

"Ender på eventyr" er en ny originalfilm fra Illumination Entertainment, studioet bak suksesser som Super Mario Bros. filmen, Minions, Grusomme meg-serien og Kjæledyrenes hemmelige liv. Filmen er skrevet av Mike White (The White Lotus, School of Rock).

Konvoi (Premiere)

12 år, 1t 48min, Krigsfilm, Spenning.

«Konvoi» er inspirert av virkelige hendelser og handler om et av de største dramaene som utspant seg på havet under andre verdenskrig.

Sommeren 1941 virket Hitlers krigsmaskin ustoppelig. Etter å ha underlagt seg store deler av Europa, invaderte Tyskland nå Sovjetunionen. De allierte ble tvunget til å hjelpe. Konvoier av lasteskip ble fylt til randen med krigsmateriell og begynte den farefulle ferden fra Island til Murmansk og Arkhangelsk.

I Konvoi følger vi et norsk lasteskip på den dramatiske reisen. Under ferden splittes konvoien og de blir overlatt helt til seg selv. Uten noe form for militær bakgrunn står mannskapet nå ansikt til ansikt mot den tyske krigsmaskinen i det iskalde Nordishavet. Under ustoppelig angrep kjemper det unge mannskapet en kamp med livet som innsats for å få lasten frem, få en slutt på krigen og få komme hjem.

Film er best på kino!

Kristian Moan, Støren kulturhus